Behöver ovanvåningen på villan säkras mot inbrott?

inbrottDet är vanligt att fönster på ovanvåningen förbises när man vidtar säkerhetsåtgärder mott inbrott. Ofta tänker man som villaägare att inbrottstjuvar inte tar sig tid och energi att klättra upp och gå in den vägen. Tyvärr händer det att beslutsamma inbrottstjuvar väljer denna väg genom att klättra upp på ett närliggande föremål eller helt enkelt på en stege. Ofta finns sovrum på ovanvåningen där det kan förvaras värdesaker som smycken, surfplatta, platt TV osv. Detta kan göra ovanvåningen till en intressant ingång för inbrottstjuvar.

Det finns två typer av förebyggande skydd till fönster. Till villalarm är den absolut bästa lösning att komplettera med en magnetdetektor som monteras på fönstret. Om fönstret skulle öppnas när larmet är aktiverat så larmar detektorn direkt och larmsirenen börjar tjuta. Det går också bra att montera en rörelsedetektor i rummen då de kommer detektera rörelse och på så vis larma.

Ett annat skydd som är effektivt på fönster är ett klassiskt fönsterlås. Detta är enkelt att montera och spärrar alltså fönstret för att öppnas då det förankras i fönsterkarmen.

Med hjälp av en övervakningskamera kan man också upptäcka intrång med en kamera som har inbyggd rörelsedetektion. När kameran då känner av rörelse så skickas bilder till användarens mejls som i sin tur kan öppnas i ens smartphone. Med bilden i handen kan man kontakta polisen som vanligen utrycker vid pågående inbrott.

Kontakta oss gärna för att fråga om denna text eller ställa fler frågor rörande inbrottsförebyggande åtgärder. Alla hus ser olika ut och därför är vi beredda på att ta fram lösningar efter specifika behov och önskemål.

Med vänliga hälsningar,
Akilles Säkerhet
www.akillessakerhet.se