Hemlarm för ökad säkerhet

hemlarmSommartid innebär inte bara fest utan även att åka hemifrån. Antingen till släktingar eller längre semester. Med andra ord är det en perfekt tid för inbrottstjuvar. Enligt statistik från Brå (Brottsförebyggande Rådet) rapporterades mer än 21 000 heminbrott i Sverige under 2013.

För att förebygga inbrott hos villaägare kan ett bra larmsystem installeras. Och marknaden har en hel del att välja på, från enkla falska larm till trådlösa hem larmsystem kopplat till personer som kan vidta åtgärd vid larmindikation.

Larm – Din säkerhetspartner

Oavsett hur avancerat larmsystem man har så har larmet en viktig förebyggande funktion som ofta får inbrottstjuv att inte välja ditt hem.

När du funderar på att investera i ett larmsystem så ska du tänkta på hur larmet ska fungera i hemmet. Behöver alla utrymmen i huset skyddas? Har du husdjur som är hemma när larmet ska vara igång? Behöver barnen kunna använda larmet och kunna hantera det? Ska larmet kompletteras med brandvarnare?  Hur borde larmdetektorerna placeras?

Pris på Larmsystem

Priserna på hemlarm varierar, från 3000 kronor till 15000 kronor. Det genomsnittliga priset för ett bra larm och för ett genomsnittligt stort hus kostar runt 5000-8000 kronor. Priset avgörs av vilket behov som finns och såklart av hur stort hus som ska skyddas.

Kontrollera Flera lösningar

När det gäller hemlarm idag föredrar de flesta husägare att köpa trådlösa larm eftersom det inte krävs någon kabeldragning som direkt drar ner på kostnaden, lätt att hantera och lätt att installera. Vi erbjuder gör-det-själv- larmsystem vilket innebär att du inte behöver spendera pengar för att anställa någon för installation.

Innan du köper larm från någon bör du jämföra priser och egenskaper för att se de olika alternativen

Runt om i landet finns det många lokala säkerhetsföretag som erbjuder larm och väktarutryckning. Dessutom finns de fyra stora aktörer, som har överlägsen marknadsandel, Trygga hem, Verisure, G4S och Sector Alarm.  Ett tips är att undvika ”spontanköp” av larm vid besök av dörrsäljare. Undersök alltid om priset är realistiskt och jämför med andra företag. Dessutom borde man i lugn och ro tänka över hur just ditt hem behöver utrustas för att få ett optimalt larmskydd.

Om du letar efter godkända hemlarm till ett bra pris, kan du kolla in vårt breda sortiment av val på Akilles Säkerhet. Skydda ditt hem med det ultimata skyddet och uppleva nya sinnesfrid.