Säkerhetsåtgärder För Ditt Nya Hus

hem-lock Här vill vi ge några tips till dig som precis köpt nytt hus. Först och främst borde man undersöka låsanordningarna på ytterdörrar och eventuella garage och förrådsdörrar. Det bästa är att byta ut alla lås för att säkerställa att det inte finns några andra nycklar som kan ha kommit på villovägar. Samtidigt är detta ett krav som krävs av ditt försäkringsbolag för att sänka årspremien på din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få reda på vilka de andra kraven är.

Sätt lås på fönsterna. En vanlig väg in för en inbrottstjuv är genom ett fönster. Därför kan det vara smart att montera fönsterlås. Dessa fönsterlås har en mycket enkel funktion, huvuddelen skruvas fast i fönstret och vredcylindern går ner i fönstret i låst läge. På så vis går det inte att bryta upp fönstret.

Gå runt huset för att se vart en inbrottstjuv skulle kunna ta sig in. Ofta finns det en plats runt huset som är lite mer gömt än de andra ställena. Se om det går att ”öppna upp” runt omkring genom att t.ex. trimma ner häcken in till grannen eller utmed vägen. Kanske vore en spotlight på sin plats. Belysning med rörelsedetektor är alltid ett irritationsmoment för inbrottstjuvarna då det drar uppmärksamheten till sig.

Skapa en relation med grannar för att hjälpas åt att hålla koll i ert bostadsområde. Ett av de värsta hinder för en inbrottstjuv är människor runt omkring. Därför är det bra att ha som vana att alltid hålla ett litet öga på grannhusen. Om alla gör detta så kan inbrott förebyggas innan det ens inträffas. En av de viktigaste åtgärder som vi vill rekommendera är att installera ett komplett larmsystem. De grundläggande fördelarna med larm är:

  • Informerar dig vad som utlöst larmet.
  • Distraherar inbrottstjuven.
  • Drar till sig uppmärksamhet runt omkring med hjälp av larmsirenerna.
  • Många inbrottstjuvar väljer att inte ens ge sig på ett larmat hus.

En annan stark rekommendation är att installera ett komplett övervakningssystem.

Grundläggande fördelar med övervakning:

  • Polisen uppskattar alltid inspelningsmaterial för utredning.
  • Kan övervakas över internet vart du än befinner dig.
  • Du kan se vart tjuvarna bryter sig in och sedan åtgärda de ”svaga punkterna”

Det är tyvärr inte många inbrott som leder till en fällande dom för förbrytaren. Därför tycker vi att det är viktigt att skydda sig så optimalt som möjligt. Och som ovan nämnt ha en sund relation med grannar och människor runt omkring i ditt kvarter. Ett inbrott hos din granne är även oroväckande för din del då inbrottstjuvar ofta återkommer till samma område.

Om du vill ta din hemsäkerhet till nästa nivå kan du kolla in vår utmärkta samling av kameraövervakning, hemlarm och tillbehör. Våra produkter är lågt i pris och bästa kvalitet inklusive fri frakt. Så vad väntar du på, ta kommandot över din säkerhet i dag.