Uppdatera ditt säkerhetssystem – byt larmkod

Majoriteten av alla företag, större fastigheter, radhus och villor här i Sverige är försedda med ett säkerhetssystem för att hålla inbrottstjuvarna borta. Det finns flera säkerhetsföretag som erbjuder både larm, kameraövervakning och högteknologiska låsanordningar som gör det svårare för obehöriga att ta sig in och lättare för dig att upptäcka om något inte står rätt till.

Oavsett vad det är för typ av säkerhetssystem du har och vilken typ av fastighet du äger eller förvaltar bör du se över er larmkod eller portkod med jämna mellanrum. Genom åren har koden säkerligen getts ut till både vänner, samarbetspartners och till personal på städfirman. Anlita därför alltid en seriös och professionell städfirma som kan utföra flyttstädning i Uppsala på ditt kontor, i ditt hem eller i din sommarstuga. Qleano erbjuder flyttstädning i Uppsala såväl som på andra platser i Sverige – alltid med ROT-avdrag om du bokar privat!

Därför ska du byta larmkod

Nu är det inte flyttstädning vi ska gå in på, utan varför det är så viktigt för dig att byta larmkod eller portkod – gärna en gång om året. Som tidigare nämnt är det lätt att koden ges ut till både anställda som sedan slutar på företag, firmor som ska ta sig in tillfälligt och barnens kompisar som kommer på besök eller liknande. Koden och larmkod kan således snabbt hamna på vift, vilket sänker säkerheten i fastigheten.

Genom att byta larmkod med jämna mellanrum säkerställer du att den alltid är uppdaterad och att ditt hem eller företag får det optimala skyddet. Hur du går tillväga för att byta beror på vilken leverantör du använder dig av, men i de flesta fall finns tydliga instruktioner på nätet. Kom också ihåg att inte ge ut koden i onödan. Är det så att du är hemma/på kontoret och väntar besök är det bättre att själv ta sig ner till kunden/gästen/besökaren och öppna dörren utan att ge ut koden.

Lämna ett svar