Säkerhetssystem till innerdörrar – finns det?

Vi lever i en allt mer osäker värld och allt fler börjar fundera över sina säkerhetssystem på ytterdörrarna. Att ytterdörren har ett ordentligt lås och larm är nödvändigt för att förhindra inbrott och för att du ska känna dig trygg i ditt hem. I vissa fall kan det också vara nödvändigt att ha olika system för säkerheten på innerdörrarna, men vad gäller egentligen för just innerdörrar och vilka lösningar finns det?

Det kan finnas flera anledningar till varför du vill ha säkerhetssystem på dina innerdörrar. Det kan till exempel handla om att du har en innerdörr i din farstu som du vill ska fungera som ett extra inbrottsskydd eller att du har ett rum i din bostad som du vill begränsa. Hos gkdoor.se finner du mängder med fina och hållbara innerdörrar som lämpar sig utmärkt för detta ändamål. Hos gkdoor.se byggs alla dörrar av högsta kvalitet, så att du får både säkerhet såväl som ljuddämpning i din bostad.

Vilket säkerhetssystem ska du välja?

När du ska välja säkerhetssystem till dina innerdörrar finns det flera aspekter att ha i åtanke. Du behöver t.ex. se till att dörren får det skydd som du önskar, samtidigt som det ska vara smidigt att låsa och låsa upp vid behov. Här nedan listar vi olika lösningar som passar för inomhusbruk.

Vanligt lås – Ett vanligt lås med en hög säkerhetsklass kan du känna dig trygg med att ingen kommer in i det rum som du vill begränsa. Det finns t.ex. vanliga hänglås med kedja som du kan använda, men också lås med klassisk nyckel.

Elektronisk passage – På företag och i större verksamheter kan en innerdörr med en elektronisk passage vara lösningen. Då krävs det ett passerkort eller en kod för att öppna dörren.

Hasp – Vill du bara förhindra att husdjur eller små barn tar sig in i rummet kan en vanlig hasp vara det enda som krävs för att hålla nyfikna händer och tassar borta. Haspen är dessutom mycket enkel att montera på egen hand.

Lämna ett svar