Säkerhetstänk kring bilen – så gör du

Din bil hör till en av de prylar med högst risk för att bli stulen. Varför det är så är svårt att ge ett bra svar på, men förmodligen beror det på att bilen ofta står obevakad utomhus och att det dessutom finns ett visst värde i en bil. Självklart beror risken dessutom på hur du behandlar din bil samt vilken bilmodell du har och av vilken årsmodell. Därför kommer här lite tips på hur du kan tänka när du exempelvis ska köpa ny bil.

Vilken är den mest prisvärda begagnade bilen?

När du ska köpa bil och vill utgå ifrån ett säkerhetstänk, är frågan: ”vilken är den mest prisvärda begagnade bilen?” den absolut bästa frågan du kan ställa dig själv. Anledningen till det är att en begagnad bil har ett lägre andrahandsvärde och därmed blir den inte lika attraktiv att stjäla jämfört med en sprillans ny bil. Titta gärna på bilar som har omkring tio år på nacken. Du kan få en väldigt bra bil om du letar i det åldersspannet samtidigt som bilarna i många fall blir billigare ju äldre de blir. Men med det sagt bör du inte gå alldeles för långt tillbaka i åldersspannet då det kan straffa sig. Rådfråga gärna bilhandlare om vilken bil de skulle föreslå bland de som är begagnade och mest prisvärda enligt dem.

Förvara bilen så här

När du väl har köpt din bil, gäller det att förvara den på rätt sätt för att minska risken för stöld av både bilen och dess delar. Det gör du allra bäst genom att förvara den i ett garage. Ju fler hinder en tjuv måste ta sig igenom för att kunna stjäla din bil, desto bättre. Ha därför gärna larm på garaget också så att larmet går igång så fort en tjuv närmar sig. Utöver det kan du sätta upp kameror som kan varna ifall någon obehörig närmar sig.

Lämna ett svar