The Bling Ring

Dramafilmen The Bling Ring från 2013 bygger på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring några kändisfixerade tonåringar som tar steget in i den kriminella världen. Från början är de bara inspirerade och lite besatta av kändisarnas liv, precis som merparten av alla människor är, men nyfikenheten tog överhanden. Inbrotten pågick under tio månader, mellan oktober 2008 och augusti 2009, och blev en världsnyhet.

Tillfället gör tjuven

Lärdomarna som kan hämtas från hela den här historien är många, men bäst passar uttrycket tillfället gör tjuven. Det var nämligen en tillfällighet som ledde till att det första inbrottet överhuvudtaget blev av. Två av tonåringarna i det som sedan kom att kallas The Bling ring beslöt sig för att smyga runt hotellarvtagerskan Paris Hiltons hus i Los Angeles. När de hittade en nyckel under mattan och såg att hon inte var hemma kunde de inte motstå frestelsen. Vid första besöket tog de bara ett fåtal saker för att undgå upptäckt, men de återvände totalt fyra gånger och blev till slut övermodiga. När Paris Hilton bestals på ett ovärderligt smycke för över 2 miljoner dollar, Birkinväskor, dyra underkläder och märkesklänningar uppdagades inbrotten.

Paris Hilton var dock inte den enda kändisen som utsattes för tonåringarnas fräckhet. Genom att kolla sociala medier och kändisarnas hemsidor fick ringen reda på när de inte befann sig hemma och såväl Megan Fox som Lindsey Lohan, Rachel Bilson, Kirsten Dunst, Miranda Kerr och Orlando Bloom samt Audrina Patridge drabbades. Vänner och syskon värvade varandra och ligan inriktade sig på allt det som de själva ville ha, men inte hade råd med. Värdet på bytet uppgick till mer än 3 miljoner dollar när ligan äntligen åkte fast och bestod bland annat av dyra märkesväskor, Rolexklockor, makeup, designerkläder, dyra skor och parfymer.

Den mest uppenbara lärdomen, vare sig man är kändis eller inte, är att aldrig lämna nycklar på ställen där tjuven lätt kan hitta dem och att aldrig lämna bildörrar olåsta eller glömma bort att stänga kassaskåpet.

Lämna ett svar